• Alun, Corylus avellana, pulbere, Anima Plant, 25 g

Beneficiile folosirii frunzelor de alun

Frunzele de alun (Corylus avellana, fam. Betulaceae) au efect calmant, vasocontrictiv, tonifiant, venotonic, astringent, antihemoragic, cicatrizant, vulnerar, dezinfectant, antiinflamator, antibacterian şi uşor emolient.

Frunzele de alun sunt cunoscute mai ales pentr proprietăţile astringente şi efectele hemostatice, vasoconstrictoare şi tonic venoase. Băile cu frunze de alun se folosesc în caz de ulcere varicoase, edeme şi în general în cazul problemelor circulatorii.

Pulberea din frunze uscate de alun pune foarte bine în valoare proprietăţile depurative, dezinfectante şi antibacteriene ale acestora.

Împreuna cu frunzele de castan, frunzele de alun sunt utile în caz de flebită şi varice. Se pot folosi sub forma de comprese. Tot sub formă de comprese se pot folosi şi în caz de ulcere varicoase, răni sau afectiuni ale pielii de natura infecţioasa.

Un aspect particular al frunzelor de alun este asocierea proprietăţilor astringente cu efectul emolient. Datorita actiunii emoliente frunzele de alun sunt eficiente in cazul pielii uscate, in ihtioza, psoriasis, impetigo sau afectiuni cutanate vasculare.

Pulberea din frunze de alun are un profund efect calmanz, stabilizează eforturile intelectuale mari şi favorizează reducerea stresului.

          Frunzele de alun se mai folosesc pentru întărirea gingiilor, în caz de stomatită, afte, predispoziţie la inflamaţii bucale, ulcer gastric sau hemoroizi. Pentru întîrirea gingiilor se mestecă frecvent, de 4-8 ori pe zi o cantitate mică de pulbere din frunze de alun, după 15-20 de minute se scuipă şi se clăteşte apoi gura cu apă.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Alun, Corylus avellana, pulbere, Anima Plant, 25 g

  • 5

  • Fără TVA: 4
  • Preţul în puncte de recompensă: 6